Huspenina ze zvěřiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Huspenina ze zvěřiny
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18615 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
2 ks | Jalovec |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
1 polévková lžíce | Víno madeira |
2 polévková lžíce | Víno portské |
300 ml | Voda pitná |
750 g | Zaječí kýta |
130 g | Žampiony čerstvé |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 99,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 468,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Ocet jablečný, Olej rostlinný, Tymián sušený, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Pórek, Víno portské, Zaječí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Huspenina ze zvěřiny postup přípravy receptu:
1 | Zaječí stehna osolíme a opepříme. Zeleninu nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme připravenou zeleninu, jalovec, tymián a zalijeme 150 ml vody. Necháme 30 minut podusit. Želatinu dáme do studené vody a nakrájíme si žampiony. Z pánve vyjmeme stehna, vývar scedíme, přidáme do něj žampiony a necháme přejít varem, následně opět vyjmeme. |
2 | Stehna obereme a maso nakrájíme na kostky. Želatinu rozpustíme ve vývaru, přidáme víno, ocet a madeiru, okořeníme. |
3 | Do formy (nejlépe na paštiku), naklademe maso, žampiony a zalijeme vývarem se želatinou. Tuto směs necháme přes noc ztuhnout na chladném místě. |
Poznámka
Podáváme s omáčkou smíchanou z hořčice a brusinkového kompotu.