Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18615
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

1 ks Celer bulvový
2 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet jablečný
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pórek
1 polévková lžíce Tymián sušený
1 polévková lžíce Víno madeira
2 polévková lžíce Víno portské
300 ml Voda pitná
750 g Zaječí kýta
130 g Žampiony čerstvé
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 738kJ
8% Sacharidy 27 g
16% Tuky 12 g
12% Sodík 233 mg
82% Bílkoviny 46 g

Huspenina ze zvěřiny postup přípravy receptu:

1

Zaječí stehna osolíme a opepříme. Zeleninu nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme připravenou zeleninu, jalovec, tymián a zalijeme 150 ml vody. Necháme 30 minut podusit. Želatinu dáme do studené vody a nakrájíme si žampiony. Z pánve vyjmeme stehna, vývar scedíme, přidáme do něj žampiony a necháme přejít varem, následně opět vyjmeme.

2

Stehna obereme a maso nakrájíme na kostky. Želatinu rozpustíme ve vývaru, přidáme víno, ocet a madeiru, okořeníme.

3

Do formy (nejlépe na paštiku), naklademe maso, žampiony a zalijeme vývarem se želatinou. Tuto směs necháme přes noc ztuhnout na chladném místě.

Poznámka

Podáváme s omáčkou smíchanou z hořčice a brusinkového kompotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept