Rillettes králičí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rillettes králičí
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18616 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Koňak Godet Peardise |
1200 g | Králičí maso |
75 ks | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Švestky sušené |
1 špetka | Tymián sušený |
100 g | Vepřový bok uzený |
500 ml | Víno bílé |
500 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 182,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 27,1mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Králičí maso, Rozmarýn sušený, Sůl, Švestky sušené, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Godet Peardise, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rillettes králičí postup přípravy receptu:
1 | Připravíme nakrájené švestky, které zalijeme koňakem a necháme odpočinout. Králíka (i s játry) a bůček nakrájíme na kostky. Vše osolíme, opepříme, potřeme citrónovou kůrou a vložíme do misky. Přidáme bylinky, švestky, a bobkový list. |
2 | Zalijeme vínem, zvěřinovým fondem a olivovým olejem. Do druhého dne uložíme do lednice. |
3 | Část hmoty vložíme do formy, stlačíme, poklademe nakrájenými marinovanými játry a přidáme zbytek hmoty. Přikryjeme a vaříme ve vodní lázni v troubě při 180°C 1-2 hodiny. |
4 | Pokrm opět uložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout. |
Poznámka
Můžeme použít snítky čerstvých bylinek.