Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18616
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Koňak Godet Peardise
1200 g Králičí maso
75 ks Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Sůl
80 g Švestky sušené
1 špetka Tymián sušený
100 g Vepřový bok uzený
500 ml Víno bílé
500 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

4212% Kalorie 83,112 kcal
Kilojoule 347 741kJ
10% Sacharidy 38 g
12465% Tuky 9,349 g
33% Sodík 669 mg
131% Bílkoviny 73 g

Rillettes králičí postup přípravy receptu:

1

Připravíme nakrájené švestky, které zalijeme koňakem a necháme odpočinout. Králíka (i s játry) a bůček nakrájíme na kostky. Vše osolíme, opepříme, potřeme citrónovou kůrou a vložíme do misky. Přidáme bylinky, švestky, a bobkový list.

2

Zalijeme vínem, zvěřinovým fondem a olivovým olejem. Do druhého dne uložíme do lednice.

3

Část hmoty vložíme do formy, stlačíme, poklademe nakrájenými marinovanými játry a přidáme zbytek hmoty. Přikryjeme a vaříme ve vodní lázni v troubě při 180°C 1-2 hodiny.

4

Pokrm opět uložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout.

Poznámka

Můžeme použít snítky čerstvých bylinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept