Polévka kančí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka kančí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18619 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
200 g | Fazole |
1 ks | Feferony |
700 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Kančí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 487,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 120,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Feferony, Hovězí vývar základní, Kančí maso, Rozmarýn sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Rajčata Cherry, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka kančí postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené kančí maso osmažíme na másle, přidáme nasekanou cibuli, česnek, osmahneme, zalijeme 150 ml vody, okořeníme a necháme 40 minut povařit. |
2 | Žampiony i feferonku zbavenou pecek nakrájíme a přidáme k masu. Přisypeme fazolky, rajčata a zalijeme vývarem, necháme 10 minut povařit. |
3 | Závěrem polévku ochutíme zakysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.