Rillettes kančí s pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rillettes kančí s pepřem
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18620 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Gin |
1250 g | Kančí maso |
5 polévková lžíce | Pepř růžový celý |
250 g | Slanina vepřová |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 277,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Gin, Kančí maso, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř růžový celý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rillettes kančí s pepřem postup přípravy receptu:
1 | Osolené maso s polovinou pepře vložíme do připraveného hrnce, přidáme nasekanou cibuli, bobkový list, nakrájenou slaninu a vše zalijeme vodou. Vaříme 2 - 3 hodiny, dokud maso nezměkne. |
2 | Poté maso vyjmeme, vykostíme a rozdělíme na menší kousky. |
3 | Vývar nadále vaříme až do doby, než bude jeho objem přibližně poloviční. Následně vmícháme k masu trochu ginu a lžíci pepře. |
4 | Hmotou nalijeme do připravené formy, aby vývar byl rovnoměrně rozložen. |
5 | Na závěr vložíme do chladničky a necháme ztuhnout (nejlépe do druhého dne). |
Poznámka
Servírujeme studené.