Jelení kýta marinovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení kýta marinovaná
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18621 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
3 ks | Hřebíček |
1200 g | Jelení maso |
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Ocet jablečný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 279,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 95,3mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Jelení maso, Ocet jablečný, Pepř černý celý, Rozmarýn sušený, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení kýta marinovaná postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si větší sáček, do kterého vložíme jelení kýtu, celer nakrájený na kostky, ocet, česnek, hřebíček, skořici, rozmarýn, sůl, celý pepř a sáček uzavřeme. Takto připravené maso necháme přes noc marinovat na chladném místě. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli a zeleninu z marinády. |
3 | Následně přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme dozlatova osmahnout. Poté zalijeme vývarem a necháme dusit přibližně 2-3 hodiny. |
Poznámka
Maso podáváme nakrájené na plátky s dušenou zeleninou.