Králík na italský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na italský způsob
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18624 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Králík |
1 ks | Lilek |
150 g | Mascarpone |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 260,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 418,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Lilek, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Králík, Mascarpone, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na italský způsob postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olej a naporcovaného králíka postupně opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupeme a nasekáme cibuli a česnek. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, řapíky celeru zbavíme vláken a společně s lilkem nakrájíme. |
3 | Vše přidáme k masu a necháme osmažit. Podlijeme červeným vínem, přidáme nasekané bylinky, vložíme do trouby a necháme péct 1 hodinu. |
4 | Přibližně 10 minut před koncem pečení vmícháme rozdrobený mascarpone. Šťávu dochutíme pepřem a solí a podáváme. |