Králík na hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na hořčičné omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Créme fraiche |
1 polévková lžíce | Hořčice |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
1 kg | Králičí maso |
40 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 155,2mg |
Draslík | 987,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Králičí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Hořčice, Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Do 50 ml zeleninového vývaru namočíme rozinky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a osolené, opepřené a naporcované králičí maso opečeme ze všech stran. |
3 | Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut. |
4 | Když maso změkne, přidáme hořčici, creme fraiche a rozinky. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s bramborem.