Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18629
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bageta
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Hrozinky
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
12 ks Olihně
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
25 g Rajčata sušená sterilovaná
40 g Rýže Basmati
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
15% Sacharidy 54 g
15% Tuky 11 g
31% Sodík 630 mg
19% Bílkoviny 11 g

Nadívané olihně postup přípravy receptu:

1

Nahrubo nakrájíme chapadla, která jsme oddělili od těl olihní, lžičkou soli potřeme zvenku i zevnitř těla olihní. Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem na mírném ohni za občasného míchání dozlatova (4-5 minut) opékáme česnek a cibuli. Pak přidáme nakrájená chapadla a za stálého míchání ještě 2-3 minuty opékáme. Vmícháme rýži, rozinky, piniové oříšky, petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Nyní pánev odstavíme, necháme mírně vychladnout a touto směsí pak pomocí lžičky plníme asi do tří čtvrtin těla olihní. Nesmíme je naplnit úplně, protože objem rýže se bude vařením zvětšovat. Pokud jsou těla olihní příliš uzavřená, můžeme otvor zvětšit. Takto naplněné olihně sepneme párátkem.

2

Zbylý olej si rozehřejeme ve velké zapékací míse a ze všech stran v něm dozlatova opečeme plněné olihně. Pak přidáme rajčata, bílé víno, sluncem sušená rajčata, sůl a pepř. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme 45 minut.

3

Nadívané olihně podáváme horké nebo studené s bagetou a ozdobené plátky citronu.

Poznámka

Pokud neseženeme malé chlazené olihně, můžeme použít olihně velké, které by očištěné a připravené k plnění měly vážit zhruba 230 g. Chuť ani kvalita pokrmu se nezmění a doba tepelné úpravy také zůstává stejná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept