Jednoduchý recept

Smažení sledi (tempura)

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18630
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Majonéza s koriandrem
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Limetková šťáva
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Sardinky v oleji
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Smažení sledi (tempura)
1 ks Citrony
1 hrnek Kostkový led
50 g Kukuřičná krupice T 600
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 288kJ
9% Sacharidy 33 g
83% Tuky 62 g
9% Sodík 185 mg
53% Bílkoviny 30 g

Smažení sledi (tempura) postup přípravy receptu:

1

Umixujeme do hladké pěny žloutek, limetovou šťávu, nakrájenou chilli papričku, sůl, pepř a čerstvý koriandr. Mixujeme dál a po kapkách přidáváme olivový olej. Když směs začne houstnout, začneme ho přilévat tenkým pramínkem. Pokud je hmota příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody, ochutnáme a dle chuti dokořeníme. Takto připravenou majonézu uložíme do ledničky.

2

Omyjeme a papírovými utěrkami osušíme rybičky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kukuřičný škrob, sůl. Prošleháme vejce, vodu, kostky ledu a vlijeme do mouky. Vše krátce šleháme, aby směs byla tekutá, ale zároveň by v ní měly zůstat nerozmíchané hrudky suché mouky.

3

Vyšší vrstvu oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozehřejeme na 190°C. Postupně obalujeme rybky v těstíčku a zhruba minutu smažíme do zlatova tak, aby těstíčko bylo křupavé, ne však připálené. Hotové rybičky zbavíme přebytečného tuku pomocí papírových utěrek.

4

Podáváme horké s ochucenou majonézou a s rozpůleným plátkem citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept