Salát s uzenou treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s uzenou treskou
Salát s uzenou treskou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18642 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Obloha | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
Salát s uzenou treskou | |
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
16 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
350 g | Treska aljašská |
8 ks | Vejce křepelčí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 219,8mg |
Draslík | 495,2mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Rajčata, Chléb celozrnný pšeničný, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Treska aljašská, Vejce křepelčí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s uzenou treskou postup přípravy receptu:
1 | Filety z uzené tresky přidáme do většího hrnce s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a na 10 minut odstavíme. Když změknou, vyjmeme je, necháme okapat a vychladnout. Pak vybereme z masa kosti a maso rozebereme na malé kousky. |
2 | Metlou si v míse ušleháme olivový olej, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, horkou vodu, pažitku, sůl a pepř a nakonec vmícháme nakrájené rajče. Křepelčí vejce vaříme v hrnci 3-4 minuty od okamžiku, kdy se voda znovu začala vařit (po 3 minutách mají mírně měkký střed a po 4 minutách jsou natvrdo). Zchladíme pod tekoucí studenou vodou a podélně nakrájíme na poloviny. |
3 | Na 4 trojúhelníky překrojíme krajíčky chleba. Na talíře dáme vždy nejprve trojúhelníky chleba, na které položíme salátové listy, rybí maso a křepelčí vejce. Nakonec přelijeme zálivkou, ozdobíme několika stébly pažitky, můžeme obložit klínky rajčat, plátky citronu, petrželkou a můžeme servírovat. |