Domácí klobásky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí klobásky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18648 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bageta |
3 stroužek | Česnek |
300 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
300 g | Vepřová krkovička |
500 g | Vepřová střeva tenká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 605,5mg |
Draslík | 673,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Kmín drcený, Sůl, Tymián sušený, Vepřová střeva tenká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí klobásky postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové a hovězí maso nakrájíme na malé kousky a smícháme s bagetou namočenou v pivu a utřeným česnekem. Podle chuti okořeníme a vše dobře promícháme. |
2 | Vepřová střívka omyjeme pod tekoucí vodou, obrátíme naruby a naplníme připravenou směsí. Tvarujeme klobásky dlouhé 8-10 cm. |
3 | Klobásky opékáme při teplotě 200 stupňů Celsia asi 20 minut. |
4 | Podáváme s chlebem nebo pečivem, hořčicí a nastrouhaným křenem. |
Poznámka
Masovou směs můžeme nechat odležet do druhého dne.