Jemná brokolicová polévka s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná brokolicová polévka s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18650 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brokolice |
150 g | Chřest sterilovaný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 36,4mg |
Draslík | 375,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná brokolicová polévka s chřestem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozehřátém másle osmahneme mouku a zalijeme ji vývarem a mlékem. Chvíli povaříme. |
2 | Do základu přidáme předem povařenou brokolici rozebranou na růžičky a na kousky nakrájený sterilovaný chřest. |
3 | Polévku osolíme, opepříme a nakonec přilijeme smetanu. |
Poznámka
Podáváme se sýrovým toastem.