Nezahuštěná omáčka z čerstvých rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nezahuštěná omáčka z čerstvých rajčat
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18654 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 91 kcal
Kilojoule 381kJ
2% Sacharidy 7 g
8% Tuky 6 g
11% Sodík 220 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 470,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Nezahuštěná omáčka z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata rozvaříme a prolisujeme. Dolijeme tolik vody, abychom měli 750 ml omáčky a přivedeme k varu. |
2 | Do vroucí omáčky přidáme na kostičky nakrájenou vyškvařenou slaninu, zamícháme a podle chuti osolíme. |
3 | Rajčatovou omáčku podáváme k těstovinám. |