Recept

Hovězí plátky plněné křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18658
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hovězí kýta
2 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 995kJ
3% Sacharidy 9 g
44% Tuky 33 g
38% Sodík 762 mg
63% Bílkoviny 35 g

Hovězí plátky plněné křenem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme.

2

Žloutky smícháme s nastrouhaným křenem a se strouhankou, osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky kýty, svineme a sepneme párátky.

3

Závitky poprášíme hladkou moukou a osmahneme na oleji. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu. Omáčku podle potřeby zahustíme lžičkou mouky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.

4

Podáváme s jemnými knedlíky nebo s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept