Pudinkový pohár - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudinkový pohár
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 1866 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Kompot jahodový |
600 ml | Mléko polotučné |
50 g | Piškoty dětské kulaté |
1 ks | Pudinkový prášek - čokoládový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 69,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 13,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot jahodový, Pudinkový prášek - čokoládový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudinkový pohár postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme řidší pudink. Hrnec s pudinkem vložíme do studené vody a za stálého míchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dohusta a zlehka vmícháme do vychlazeného pudinku. Na dno pohárů vložíme 3 piškoty, pokapeme ovocnou šťávou (případně rumem), přidáme trochu ovoce a navrstvíme pudink se šlehačkou. Ozdobíme zbytkem šlehačky a ovocem. |
Pudink není třeba po uvaření míchat, stačí kastrůlek těsně přikrýt fólií a škraloup se neudělá.