Pečené broskve s lesními plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené broskve s lesními plody
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18662 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Borůvky |
4 ks | Broskve |
130 ml | Džus pomerančový |
200 ml | Jogurt bílý |
120 g | Maliny |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 570,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Broskve, Džus pomerančový, Jogurt bílý, Maliny, Med včelí, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečené broskve s lesními plody postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C, pokud máte plynovou, tak na stupeň č. 4. |
2 | Broskve rozkrojené na poloviny zbavíme pecek a očistíme. Skládáme do zapékací misky řezem vzhůru, naplňte broskve lesními plody a zakápněte pomerančovou šťávou. |
3 | Uprostřed trouby pečte 8 minut. |
4 | Jogurt smícháme s nastrouhanou pomerančovou kůrou. |
5 | Na talíř servírujeme 2 půlky broskví ozdobené ochuceným jogurtem. |