Jednoduchý recept

Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18667

Ingredience

Na ozdobu
1 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibulka jarní
Sladkokyselá omáčka
2 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Voda pitná
Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou
1 kávová lžička Cukr třtinový
40 g Fazolové lusky zelené
450 g Filé rybí
1 polévková lžíce Kari pasta
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka kafrová
150 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 344kJ
7% Sacharidy 25 g
54% Tuky 40 g
20% Sodík 395 mg
90% Bílkoviny 50 g

Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na kousky nakrájíme a případně kostí zbavíme rybí filé. Na kaši rozmixujeme maso, thajskou rybí omáčku, červenou kari pastu, vejce, list makrutu, koriandr, cukr a sůl. Pak vmícháme fazolky nakrájené nadrobno. Do hrnce si dáme cukr, vodu, rýžový ocet a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Od doby varu vaříme asi 2 minuty, odstavíme, vmícháme chilli papričky a thajskou rybí omáčku a necháme vychladnout.

2

Na pánvi rozehřejeme takové množství oleje, aby dno bylo olejem zakryté, rozdělíme si hmotu na 16 kousků, z těch uděláme placičky, které smažíme z každé strany dozlatova, asi 1-2 minuty. Zbavíme je nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a horké podáváme se sladkokyselou omáčkou.

Poznámka

Vonné listy makrutu (mauricijské papedy) se prodávají sušené v obchodech specializovaných na asijské potraviny a koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept