Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18667 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibulka jarní |
Sladkokyselá omáčka | |
2 ks | Chilli paprička |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou | |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
40 g | Fazolové lusky zelené |
450 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka kafrová |
150 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 231,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Cibulka jarní, Chilli paprička, Cukr krupice, Omáčka rybí, Voda pitná, Cukr třtinový, Fazolové lusky zelené, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Filé rybí, Kari pasta, Limetka kafrová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nakrájíme a případně kostí zbavíme rybí filé. Na kaši rozmixujeme maso, thajskou rybí omáčku, červenou kari pastu, vejce, list makrutu, koriandr, cukr a sůl. Pak vmícháme fazolky nakrájené nadrobno. Do hrnce si dáme cukr, vodu, rýžový ocet a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Od doby varu vaříme asi 2 minuty, odstavíme, vmícháme chilli papričky a thajskou rybí omáčku a necháme vychladnout. |
2 | Na pánvi rozehřejeme takové množství oleje, aby dno bylo olejem zakryté, rozdělíme si hmotu na 16 kousků, z těch uděláme placičky, které smažíme z každé strany dozlatova, asi 1-2 minuty. Zbavíme je nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a horké podáváme se sladkokyselou omáčkou. |
Poznámka
Vonné listy makrutu (mauricijské papedy) se prodávají sušené v obchodech specializovaných na asijské potraviny a koření.