Plněný vepřový bok na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný vepřový bok na cibuli
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18671 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Povidla švestková |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Vepřový bok |
1000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 216,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Vepřový bok, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný vepřový bok na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nařízneme do něj kapsu a naplníme ji vymačkaným, okořeněným zelím. Sepneme špejlí, bůček vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě téměř doměkka. |
2 | Potom maso vyjmeme a na tuku v pekáčku zprudka osmažíme oloupanou, nakrájenou cibuli. Bůček na povrchu nařízneme do mřížky a vložíme zpět do pekáčku. |
3 | Povidla rozmícháme s trochou vody a po zbytek pečení jimi potíráme povrch masa. |
4 | Plněný bůček podáváme studený i teplý. |