Velikonoční sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční sekaná
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18672 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová plec |
150 g | Vepřový bok uzený |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 329,0mg |
Draslík | 506,7mg |
Vláknina | 663,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční sekaná postup přípravy receptu:
1 | Polovinu uzeného bůčku nakrájíme na tenčí plátky a necháme stranou. Zbylé maso umeleme spolu se ztvrdlými žemlemi, osolíme, okořeníme, přidáme najemno nasekanou cibuli zpěněnou na části sádla, 2 žloutky a 1 bílek. Vše dobře promícháme. Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Masovou směs rozložíme na fólii, poklademe jí plátky bůčku a po délce rozložíme oloupaná, uvařená vejce. Pomocí fólie sbalíme do válečku a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Povrch potřeme zbylým bílkem a sekanou upečeme ve středně vyhřáté troubě. |