Jehněčí ragú s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ragú s fazolkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18675 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
200 g | Fazole bílé sterilované |
600 g | Jehněčí kýta |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 129,9mg |
Draslík | 973,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibulka jarní, Fazole bílé sterilované, Jehněčí kýta, Olej stolní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí ragú s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek utřený se solí a omyté, na kostky nakrájené maso. Vše opečeme, zalijeme červeným vínem a necháme vyvařit. Potom přilijeme vodu a maso dusíme doměkka. |
2 | Nakonec přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a celer, chvíli povaříme a podle chuti osolíme a opepříme, případně zahustíme. |
3 | Na másle podusíme jarní cibulku i s natí a okapané fazole. Směs podáváme jako přílohu. |