Jehněčí kotlety s rozmarýnovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s rozmarýnovou šťávou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18676 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 618,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Olej stolní, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s rozmarýnovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Maso posypeme strouhankou, nasekanou petrželkou a pažitkou a zprudka osmahneme na pánvi na oleji. |
2 | Kotlety přendáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut. |
3 | Výpek zalijeme vývarem, přidáme máslo, omytou a nasekanou snítku rozmarýnu a chvíli povaříme. |
4 | Kotlety upravíme na talíře a přeléváme rozmarýnovou šťávou. |