Albánské jehněčí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Albánské jehněčí plátky
Albánské jehněčí plátky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18677 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 354,7mg |
Draslík | 460,9mg |
Vláknina | 809,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Kapary sterilované, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Albánské jehněčí plátky postup přípravy receptu:
1 | Omytou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a osmahneme na oleji asi 3 minuty po každé straně. |
2 | Plátky vložíme do zapékací mísy a přelijeme smetanou s rozšlehanými vejci, česnekem utřeným se solí a nasekanými kapary. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, až povrch zrůžoví. |