Recept

Telecí játra na tymiánu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18680

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Játra telecí
1 polévková lžíce Kapary sterilované
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 662kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 28 g
23% Sodík 454 mg
48% Bílkoviny 27 g

Telecí játra na tymiánu postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a obalíme v opepřené hladké mouce.

2

Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, vložíme připravená játra, opečeme je po obou stranách a vyjmeme.

3

Do výpeku přidáme kapary, tymián, citronovou šťávu a přilijeme smetanu a víno. Vše osolíme, opepříme a chvíli podusíme do zhoustnutí.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept