Provensálská kuřecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálská kuřecí játra
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
140 g | Hlíva ústřičná |
300 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 571,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 292,9mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 150,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Kapary sterilované, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hlíva ústřičná, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálská kuřecí játra postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá kuřecí játra opečeme na oleji na pánvi. Přidáme kapary a omytý, na kolečka nakrájený pórek. Zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Na jiné pánvi opečeme na oleji hlívu ústřičnou spolu s brokolicí rozebranou na růžičky. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Směs podáváme jako přílohu k opečeným játrům. |