Recept

Provensálská kuřecí játra

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18681
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Brokolice
140 g Hlíva ústřičná
300 g Játra kuřecí
2 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 102kJ
21% Sacharidy 77 g
42% Tuky 32 g
65% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Provensálská kuřecí játra postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá kuřecí játra opečeme na oleji na pánvi. Přidáme kapary a omytý, na kolečka nakrájený pórek. Zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

2

Na jiné pánvi opečeme na oleji hlívu ústřičnou spolu s brokolicí rozebranou na růžičky. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Směs podáváme jako přílohu k opečeným játrům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept