Ragú z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z kuřecích jater
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
70 g | Hlíva ústřičná |
500 g | Játra kuřecí |
87 g | Kečup |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 431,3mg |
Draslík | 527,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kuřecí, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hlíva ústřičná, Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra osmažíme na pánvi na oleji spolu s plátky oloupaného česneku. |
2 | Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a kečup, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. Vše chvíli podusíme. |
3 | Nakonec do ragú vmícháme předem uvařené růžičky brokolice. |