Jednoduchý recept

Marinovaný losos s bazalkou

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18688
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Zálivka
3 polévková lžíce Bazalka
5 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hořčice
1 ks Limetka
200 ml Ocet rýžový
1 polévková lžíce Zázvor nakládaný
Obloha
1 ks Bazalka
1 ks Limetka
1 ks Pažitka
150 g Salát ledový
Marinovaný losos s bazalkou
5 polévková lžíce Bazalka
50 g Cukr krupice
2 ks Limetka
900 g Losos - filety
1 kávová lžička Pepř bílý celý
50 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 401kJ
10% Sacharidy 37 g
7% Tuky 6 g
186% Sodík 4 g
56% Bílkoviny 32 g

Marinovaný losos s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Do velké zapékací mísy rozložíme maso, ze kterého jsme odstranili případné kosti, pod studenou vodou opláchli a pomocí papírových utěrek jsme ho osušili. Rovnoměrně posypeme cukrem, nakrájenou bazalkou, mořskou solí, bílým pepřem, limetovou kůrou a v přikryté míse necháme 1-2 dny v lednici marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme.

2

Na mírném ohni mícháme rýžový ocet s cukrem, dokud se nám cukr nerozpustí. Pak tekutinu přivedeme k varu a vaříme 5-6 minut, vařením se její objem asi o třetinu zmenší. Po odstavení vmícháme limetkovou kůru, hořčici, nadrobno nakrájenou bazalku, zázvor a máme připravenou zálivku.

3

Lososa vyndáme z marinády, otřeme ho papírovou utěrkou a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky.

4

Na 6 talířů upravíme salátové listy a pokapeme trochou zálivky. Na salátové listy rozdělíme lososa, pokapeme zbylou zálivkou, ozdobíme lístky bazalky, plátky limety, pažitkou a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept