Rýžová polévka s kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová polévka s kaštany
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18692 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Kaštany jedlé |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
60 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 48,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 268,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kaštany jedlé, Pažitka, Pepř bílý, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová polévka s kaštany postup přípravy receptu:
1 | Na poloviční dávce másla zpěníme omytou rýži, přilijeme vývar (nejlépe ze Schwyzu – viz samostatný recept), k tomu přidáme očištěné kaštany a vaříme 20 minut. |
2 | Na druhé polovině másla mezitím zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou před podáváním naservírujeme do talířů. |
3 | Na každou porci nasypeme strouhaný sýr a sekanou pažitku. Případně ještě podle chuti dokořeníme pepřem a solí. |