Selská sýrová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská sýrová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18694 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
500 g | Chléb konzumní |
500 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb konzumní, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská sýrová polévka postup přípravy receptu:
1 | Chléb a sýr nakrájíme na kostičky, které nasypeme do hrnce. |
2 | V jiném hrnci povaříme 1 l bujónu. Asi 3/4 bujónu přelijeme kostičky chleba a sýra. |
3 | Tuto směs hřejeme na velmi mírném plameni, dokud se bujón nevsákne do chleba a sýr se neroztaví. |
4 | Nakonec polévku zředíme zbývající částí bujónu. |
Poznámka
Varianty: - místo bujónu dáme do polévky 0,25 l bílého vína - na talíře pak můžeme nasypat plátky osmažené cibule