Míchaná vejce s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná vejce s lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18695 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Citrony |
230 g | Losos uzený |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 551,4mg |
Draslík | 447,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 650,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Losos uzený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná vejce s lososem postup přípravy receptu:
1 | Když se na másle, které rozpustíme ve velké pánvi, začne tvořit pěna, přilijeme vejce, necháme chvíli prohřát a když začnou tuhnout, obracíme po kouskách obracečkou nebo pomalu mícháme vařečkou a než ztuhnou zcela, přimícháme do nich kousky uzeného lososa, nakrájené bylinky a smetanu ke šlehání. Opatrně mícháme a odstavíme ve chvíli, kdy ještě nejsou vejce úplně tuhá. |
2 | Opečeme nasucho po obou stranách žemle, které jsme vodorovně rozpůlili, dle chuti namažeme máslem a na každý talíř připravíme 2 půlky žemle, poklademe míchanými vejci s lososem, dle chuti osolíme, opepříme, nazdobíme klínky citronu, snítkami petrželky a ještě teplé servírujeme. |
Poznámka
Stejně chutný a na pohled lákavý pokrm bude, když žemle obložíme míchanými vajíčky s bylinkami a navrch dáme tenké plátky uzeného lososa.