Recept

Urnská sýrová polévka

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18696

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín celý
0,3 l Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 100kJ
4% Sacharidy 15 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 225 mg
18% Bílkoviny 10 g

Urnská sýrová polévka postup přípravy receptu:

1

Do zpěněného tuku nasypeme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou po odstavení z ohně zalijeme vodou. Po rovnoměrném rozmíchání jíšky do vody opět dáme na plotnu a za stálého míchání povaříme.

2

Osolíme, přidáme kmín, strouhaný muškátový oříšek a polévku za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 30 minut.

3

Před podáváním na talíře nasypeme nastrouhaný sýr a do něj vmícháme zahřáté mléko.

4

Na takto připravené talíře nalijeme polévku.

Poznámka

Varianta: polévkové talíře předem vytřeme stroužkem česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept