Urnská sýrová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Urnská sýrová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18696 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 744,1mg |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 40,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Urnská sýrová polévka postup přípravy receptu:
1 | Do zpěněného tuku nasypeme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou po odstavení z ohně zalijeme vodou. Po rovnoměrném rozmíchání jíšky do vody opět dáme na plotnu a za stálého míchání povaříme. |
2 | Osolíme, přidáme kmín, strouhaný muškátový oříšek a polévku za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 30 minut. |
3 | Před podáváním na talíře nasypeme nastrouhaný sýr a do něj vmícháme zahřáté mléko. |
4 | Na takto připravené talíře nalijeme polévku. |
Poznámka
Varianta: polévkové talíře předem vytřeme stroužkem česneku.