Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18697
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

Zálivka
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Hořčice
2 kávová lžička Kopr čerstvý
2 kávová lžička Ocet Sherry
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Obloha
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Rajčata
120 g Salát ledový
Opékaný uzený losos
350 g Losos uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 885kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
7% Sodík 147 mg
42% Bílkoviny 24 g

Opékaný uzený losos postup přípravy receptu:

1

Na sporáku rozehřejeme žebrovanou plotýnku na vysokou teplotu, když se z ní skoro začíná kouřit, opékáme na ní asi 2–3 minuty z každé strany plátky lososa, složené na harmoniku, vypadající tedy spíš jako závitky.

2

Důkladně promícháme hořčici, kopr, ocet, česnek, pepř, sůl, pak postupně všleháme olivový olej a máme připravenou chutnou zálivku.

3

Na talíře si rozložíme salátové listy, pokapeme polovinou zálivky, pak na ně položíme plátky lososa a ty pokapeme zbývající zálivkou, obložíme plátky citronu, třešňovými rajčaty, snítkami petrželky, ozdobíme koprem a můžeme servírovat.

Poznámka

Uzeného lososa můžeme nahradit uzenou treskou, která bývá levnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept