Opékaný uzený losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaný uzený losos
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18697 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 kávová lžička | Kopr čerstvý |
2 kávová lžička | Ocet Sherry |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Obloha | |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Rajčata |
120 g | Salát ledový |
Opékaný uzený losos | |
350 g | Losos uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 58,6mg |
Draslík | 572,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Sůl, Citrony, Kopr čerstvý, Rajčata, Salát ledový, Losos uzený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékaný uzený losos postup přípravy receptu:
1 | Na sporáku rozehřejeme žebrovanou plotýnku na vysokou teplotu, když se z ní skoro začíná kouřit, opékáme na ní asi 2–3 minuty z každé strany plátky lososa, složené na harmoniku, vypadající tedy spíš jako závitky. |
2 | Důkladně promícháme hořčici, kopr, ocet, česnek, pepř, sůl, pak postupně všleháme olivový olej a máme připravenou chutnou zálivku. |
3 | Na talíře si rozložíme salátové listy, pokapeme polovinou zálivky, pak na ně položíme plátky lososa a ty pokapeme zbývající zálivkou, obložíme plátky citronu, třešňovými rajčaty, snítkami petrželky, ozdobíme koprem a můžeme servírovat. |
Poznámka
Uzeného lososa můžeme nahradit uzenou treskou, která bývá levnější.