Zapražená moučná polévka z Basileje - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapražená moučná polévka z Basileje
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18698 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Chléb konzumní |
500 g | Cibule |
3 l | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
0,2 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 23,6mg |
Draslík | 291,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapražená moučná polévka z Basileje postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nakrájenou cibuli na másle osmažíme dozlatova, nasypeme mouku a odstavíme z ohně. |
2 | Zalijeme vínem a vývarem, promícháme a vaříme na mírném plameni asi hodinu. Nakonec ji okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. |
3 | Na oleji osmažené plátky chleba vložíme na dno polévkové mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a přelijeme horkou polévkou. |