Recept

Zapražená moučná polévka z Basileje

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 18698
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

150 g Chléb konzumní
500 g Cibule
3 l Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
0,2 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 311kJ
8% Sacharidy 30 g
17% Tuky 13 g
46% Sodík 911 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zapražená moučná polévka z Basileje postup přípravy receptu:

1

Nadrobno nakrájenou cibuli na másle osmažíme dozlatova, nasypeme mouku a odstavíme z ohně.

2

Zalijeme vínem a vývarem, promícháme a vaříme na mírném plameni asi hodinu. Nakonec ji okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

3

Na oleji osmažené plátky chleba vložíme na dno polévkové mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a přelijeme horkou polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept