Vanilkový tvarohový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový tvarohový krém
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 1870 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 19,7mg |
Draslík | 2,7mg |
Vláknina | 150,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkový tvarohový krém postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Hrnec postavíme do studené vody a pudink za občasného míchání vychladíme. Zpočátku je třeba míchat častěji, jinak se na pudinku vytvoří škraloup. Jakmile je pudink vlažný, vmícháme tvaroh a šlehačku. Metličkou nebo elektrickým šlehačem vyšleháme v lehký krém. Rozdělíme do skleněných pohárů či misek a ozdobíme ovocem. |
Tento krém připravuji už dlouho, chutná hlavně dětem. Šlehačku už nedávám a sůl taky ne. Ve skleničce většinou s krémem prokládám piškoty a nějaké měkké čerstvé nebo kompotované ovoce. Pudink po uvaření nemíchám, ale kastrůlek překryju smršťovací potravinářskou fólií. Škraloup se neudělá. Z uvedeného množství se dá udělat i 5 porcí.