Papriky smažené s česnekem a parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky smažené s česnekem a parmskou šunkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18704 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
8 plátek | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 205,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetková šťáva, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky smažené s česnekem a parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky zbavené semeníku nakrájíme na proužky tlusté 1 cm. |
2 | Proužky paprik vložíme do marinády z limetkové šťávy, česneku, kaparů, rozmarýnu a oleje. Dobře promícháme, překryjeme potravinářskou folií a hodinu marinujeme. Po 20 minutách promícháme. |
3 | Poté papriky přecedíme a marinádu zachytíme do misky. |
4 | Na rozehřáté pánvi smažíme 15 minut za občasného míchání, přidáme pepř a sůl. |
5 | Na talíře připravíme po dvou plátcích šunky, rozdělíme papriky a přelijeme zachycenou marinádou. |
Poznámka
Podáváme s opečenou ciabattou.