Pikantní losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní losos
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18705 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Na ozdobu | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Kopr čerstvý |
Pikantní losos | |
1 hrst | Bazalka |
900 g | Losos - filety |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Roketa |
50 g | Salát Polníček |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 981,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 547,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Limetková šťáva, Bazalka, Kopr čerstvý, Bazalka, Losos - filety, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní losos postup přípravy receptu:
1 | Smícháme citronovou šťávu, limetovou šťávu, hořčici, kopr, cukr, olivový olej, bazalku a nalijeme na lososa nakrájeného na kostičky, osoleného, opepřeného a uloženého v nekovové misce. Misku překryjeme potravinářskou folií a uložíme na 15–20 minut do ledničky. |
2 | Zatím si smícháme listy bazalky, salátové listy, roketu a obložené rozpůlenými plátky okurky připravíme na talíře. Pak doprostřed salátu vyklopíme vychlazeného lososa, kterým jsme napěchovali formičky na paštičky nebo na pudink. Nazdobíme lístky bazalky a snítkou kopru a můžeme servírovat. |
Poznámka
Stejně můžeme pokrm připravit také z tresky nebo smícháním tresky a lososa půl na půl. Můžeme také obměnit saláty a bylinky.