Jednoduchý recept

Pikantní losos

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18705
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Zálivka
1 polévková lžíce Bazalka
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
Na ozdobu
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Kopr čerstvý
Pikantní losos
1 hrst Bazalka
900 g Losos - filety
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Roketa
50 g Salát Polníček
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
3% Sacharidy 10 g
15% Tuky 12 g
11% Sodík 216 mg
82% Bílkoviny 46 g

Pikantní losos postup přípravy receptu:

1

Smícháme citronovou šťávu, limetovou šťávu, hořčici, kopr, cukr, olivový olej, bazalku a nalijeme na lososa nakrájeného na kostičky, osoleného, opepřeného a uloženého v nekovové misce. Misku překryjeme potravinářskou folií a uložíme na 15–20 minut do ledničky.

2

Zatím si smícháme listy bazalky, salátové listy, roketu a obložené rozpůlenými plátky okurky připravíme na talíře. Pak doprostřed salátu vyklopíme vychlazeného lososa, kterým jsme napěchovali formičky na paštičky nebo na pudink. Nazdobíme lístky bazalky a snítkou kopru a můžeme servírovat.

Poznámka

Stejně můžeme pokrm připravit také z tresky nebo smícháním tresky a lososa půl na půl. Můžeme také obměnit saláty a bylinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept