Marinovaný losos s koprem (gravad lax) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný losos s koprem (gravad lax)
Marinovaný losos s koprem (gravad lax)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18708 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Obloha | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 ks | Kopr čerstvý |
Marinovaný losos s koprem (gravad lax) | |
12 plátek | Chléb toastový |
50 g | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
450 g | Losos - filety |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pepř bílý |
110 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 492,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 581,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Chléb toastový, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný losos s koprem (gravad lax) postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme nakrájený kopr, cukr, mořskou sůl, rozdrcený bílý pepř a touto směsí potřeme plátek lososa, který jsme po opláchnutí tekoucí studenou vodou a po usušení papírovými utěrkami vložili kůží dospod do velké ploché mísy. Na něj pak položíme kůží navrch druhý plátek lososa, pak na maso položíme talíř, který zatížíme několika konzervami, a celé uložíme na 2 dny do ledničky, aby se losos marinoval, a vždy po 12 hodinách maso obrátíme a přelijeme šťávou, která se z něj uvolnila. |
2 | Vyjmeme lososa z marinády, zoubkovým nožem nakrájíme vodorovně na tenké plátky a zbylou kůži vyhodíme. |
3 | Rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky tmavého toastového chleba namazaného máslem, snítkami kopru, citronem a můžeme servírovat. |