Jednoduchý recept

Marinovaný losos s koprem (gravad lax)

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18708

Ingredience

Obloha
1 ks Citrony
1 ks Kopr čerstvý
Marinovaný losos s koprem (gravad lax)
12 plátek Chléb toastový
50 g Cukr krupice
6 polévková lžíce Kopr čerstvý
450 g Losos - filety
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř bílý
110 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
15% Sacharidy 55 g
17% Tuky 13 g
387% Sodík 8 g
46% Bílkoviny 26 g

Marinovaný losos s koprem (gravad lax) postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme nakrájený kopr, cukr, mořskou sůl, rozdrcený bílý pepř a touto směsí potřeme plátek lososa, který jsme po opláchnutí tekoucí studenou vodou a po usušení papírovými utěrkami vložili kůží dospod do velké ploché mísy. Na něj pak položíme kůží navrch druhý plátek lososa, pak na maso položíme talíř, který zatížíme několika konzervami, a celé uložíme na 2 dny do ledničky, aby se losos marinoval, a vždy po 12 hodinách maso obrátíme a přelijeme šťávou, která se z něj uvolnila.

2

Vyjmeme lososa z marinády, zoubkovým nožem nakrájíme vodorovně na tenké plátky a zbylou kůži vyhodíme.

3

Rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky tmavého toastového chleba namazaného máslem, snítkami kopru, citronem a můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept