Bruschetta a bresaola s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta a bresaola s celerem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18709 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
60 g | Bresaola - Sušená hovězí šunka |
200 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
60 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr krémový |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 28,4mg |
Draslík | 253,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bresaola - Sušená hovězí šunka, Celer bulvový, Česnek, Sůl, Sýr krémový, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta a bresaola s celerem postup přípravy receptu:
1 | Z omytého celeru odkrojíme nať a měkkou část, okraje nakrájíme na proužky silné 2 cm. |
2 | Do mixéru vložíme měkkou část celeru, nať, petrželku, sýr, tymián, sůl, pepř, olej a worcesterovou omáčku. Rozmixujeme dohladka. |
3 | Chleba opečeme z obou stran a z jedné potřeme česnekem. Bresaolu nakrájíme na proužky. |
4 | Celerovým krémem potřeme chleby na straně potřené česnekem, posypeme nakrájenými olivami a bresaolou a ozdobíme celerovými proužky. |