Bruschetta s mátou a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s mátou a fazolkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18710 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Ciabatta |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
350 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 ks | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 222,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ciabatta, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Máta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta s mátou a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Přepůlené fazolky a česnek vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut. Propláchneme studenou vodou a nechám okapat. |
2 | Do mixéru vložíme fazolky, česnek a citrónovou šťávu, pomalu mixujeme a přilijeme tolik oleje, až vznikne jemná hladká hmota. |
3 | Do směsi přidáme polovinu máty a olivy, opepříme a osolíme. |
4 | Ciabattu opečeme z obou stran do zlatova, necháme zchladnout a jednu stranu potřeme směsí a posypeme zbytkem máty. |