Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 18711
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 stroužek Česnek
2 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Mangold
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
4 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
1 ks Salát hlávkový
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
60 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 833kJ
7% Sacharidy 25 g
89% Tuky 67 g
7% Sodík 146 mg
9% Bílkoviny 5 g

Velikonoční polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu (mrkev, celer a pórek) nakrájíme nahrubo a dáme vařit do vody. Chléb (asi 2 krajíčky) nakrájíme na kostičky a na dvou lžících másla osmažíme dozlatova.

2

Mezitím si připravíme světlou jíšku z másla a mouky – tu pak zalijeme prolisovaným (rozmixovaným) zeleninovým vývarem a povaříme.

3

Omytý špenát, mangold a hlávkový salát nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, cibuli, pažitku a petrželku nakrájíme nadrobno a vše přidáme do polévky. Polévku dokořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

4

Nakonec polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně – polévku ještě zahřejeme, ale již nevaříme.

5

Podáváme s chlebovými kostičkami, které nasypeme do polévky nakonec, aby se nerozmočily.

Poznámka

Posypeme nasekanou zelenou petrželkou a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept