Zelná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18712 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
15 l | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Rýže loupaná |
100 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sýr Parmezán, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka postup přípravy receptu:
1 | Zelné listy zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Nahrubo nakrájenou cibuli necháme na másle zpěnit, přidáme zelí a za stálého míchání podusíme. Zalijeme hovězím vývarem a na mírném ohni vaříme 30 minut. Přimícháme nadrobno nakrájenou slaninu, rýži, dochutíme a necháme vařit, dokud nezměkne rýže. |
2 | Nastrouhaný sýr podáváme zvlášť na talířku s tmavým chlebem. |