Kuřecí stehýnka po japonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehýnka po japonsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Kuřecí stehna |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 398,7mg |
Vláknina | 228,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehýnka po japonsku postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí stehna vykostíme, osolíme a mírně opepříme. Obalíme je v hladké mouce, osmahneme na pánvi na oleji a vyjmeme. |
2 | Do výpeku přidáme cukr, sherry (nebo saké), sójovou omáčku, zázvor a vše krátce povaříme. Vložíme zpět opečená stehýnka a zvolna dusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s rýží.