Králík na křenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na křenu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18718 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Králičí maso |
250 g | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Křen, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na křenu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté králičí maso osolíme a obalíme v nastrouhaném křenu. Povrch posypeme pepřem a přelijeme rozpuštěným máslem. Necháme do druhého dne odležet. |
2 | Králíka vložíme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými knedlíky.