Thajská krevetová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18723 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Chilli paprička sušená |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citronová tráva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Garnát obecný |
8 ks | Houby Shitake sušené |
2 ks | Kafirové listy |
450 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Šalotka |
450 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 129,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chilli paprička sušená, Citronová šťáva, Citronová tráva, Cukr krupice, Houby Shitake sušené, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Kafirové listy, Krevety tygří - loupané, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská krevetová polévka postup přípravy receptu:
1 | Opečeme česnek v hrnci na rozehřátém oleji. Když začne hnědnout, naběračkou s otvory ho vyjmeme a odložíme. Poté do oleje přidáme šalotku, opečeme ji dozlatova, opět z oleje vyjmeme a odložíme. Nyní v oleji opečeme chilli papričky a když začnou tmavnout, vyjmeme je a zbavíme přebytečného oleje pomocí papírových utěrek. Olej odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Do mixéru nebo hmoždíře vložíme sušené garnáty (můžeme vynechat), opečené sušené chilli papričky, šalotku, česnek a mixujeme nebo paličkou rozmělňujeme, dokud nevznikne hladká pasta, kterou přidáme do hrnce s olejem a necháme znovu zahřát. Vmícháme cukr, thajskou rybí omáčku a odstavíme. Tak máme připravenou tom-jam omáčku. |
3 | Do kuřecího vývaru dáme 2 lžíce tom-jam omáčky, ve velkém hrnci zahříváme, přidáme citronelu, citronovou šťávu, listy limetky, thajskou rybí omáčku, cukr, chilli papričky a 2 minuty zvolna povaříme. Do polévky přidáme houby a krevety a další 2-3 minuty vaříme. |
4 | Polévku rozdělíme do nahřátých misek, posypeme proužky jarní cibulky a ihned servírujeme. |