Pstruh plněný sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh plněný sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18725 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 ks | Cuketa |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Pstruh |
4 ks | Rajčata |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 243,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cuketa, Pstruh, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh plněný sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Vnitřek ryb osolíme, opepříme a naplníme Nivou. Sepneme jehlou nebo špejlí. |
2 | Oloupaný česnek nasekáme a promícháme s omytou, na kousky nakrájenou cuketou a rajčaty nakrájenými na dílky. Osolíme a vložíme do zapékací mísy. Na zeleninu položíme pstruhy a posypeme je směsí ze strouhanky, nastrouhaného parmezánu a nasekané petrželky. Vše přelijeme rozpuštěným máslem. |
3 | Pstruhy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 12 minut. |
4 | Podáváme s plátky omytého citronu. |