Jednoduchý recept

Kapří špízy se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18726
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
200 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Kapr obecný
50 ml Olej olivový
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata Cherry
1 kávová lžička Sůl
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 612kJ
5% Sacharidy 19 g
53% Tuky 40 g
26% Sodík 529 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kapří špízy se žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kostky, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olivovým olejem. Necháme chvíli odležet.

2

Potom kousky kapra osolíme, obalíme plátky slaniny a napichujeme na jehly střídavě se cherry rajčátky. Špízy pečeme na pánvi nebo na roštu.

3

Očištěné žampiony nakrájíme na kousky a spolu s kolečky oloupané cibule osmažíme na oleji.

4

Špízy podáváme se žampionovou směsí.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou brambory pečené ve slupce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept