Rybí polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka se smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18728 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 ks | Petržel - nať |
Rybí polévka se smetanou | |
350 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
230 g | Treska uzená |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 690,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce se silným dnem dáme máslo a necháme rozehřát, pak do něj přidáme cibuli a za stálého míchání na mírném ohni opékáme, dokud nezměkne, asi 10 minut. Přilijeme mléko, přivedeme k varu, vložíme brambory a vaříme je 10 minut. |
2 | Uzenou tresku dáme na velkou pánev, přelijeme vroucí vodou, necháme 10 minut stát, vodu slijeme a 300 ml uschováme k dalšímu použití. Rybu rozebereme na kousky a odstraníme z ní všechny kosti. Takto připravenou rybu vložíme do mléka a vaříme dalších 10 minut, aby treska byla křehká. |
3 | Naběračkou s otvory vyjmeme asi třetinu rybího masa a brambor, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme nebo protlačíme sítem, vrátíme do polévky, vmícháme smetanu, petrželku a dle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat citronovou šťávu. Je-li polévka příliš hustá, naředíme ji vodou, ve které jsme měli ze začátku namočenou tresku. |
4 | Polévku opatrně prohřejeme, ozdobíme snítkou petrželky, plátkem citronu a servírujeme. |
Poznámka
Při koupi uzené tresky dbáme na to, aby byla čerstvě vyuzená.